El cap de llista de CiU a l´Ajuntament de Solsona, Marc Barbens, serà el portaveu del grup de CDC a l´oposició del Consell Comarcal del Solsonès. Així ho va anunciar ahir en una roda de premsa en què va presentar la resta de consellers comarcals de CDC. L´actual president del Consell, Joan Solà, que està imputat per un presumpte delicte d´aixecament de béns, no figura entre els 6 representants que s´aniran rellevant «progressivament» a mitja legislatura. D´aquesta manera, seran dotze els regidors que passaran per l´ens comarcal, als quals s´hauran de sumar els dos que designarà Unió.

Després de gairebé 30 anys de govern convergent, l´acord entre ERC, l´Agrupació d´Electors Independents i la CUP deixarà la formació a l´oposició. Barbens va anunciar que CDC farà una política «constructiva» i que no caurà «en l´error de fer la mateixa oposició que s´ha fet aquests últims quatre anys», que va titllar de «crispada i alterada» i «més pendent de buscar les pessigolles als que estan governant que no pas d´aportar el seu granet de sorra».

Per a Barbens, els nous consellers comarcals «no teníem la pretensió de ser representants al Consell, però vista la situació estem disposats a donar la cara i liderar la veu del nostre partit a l´organisme». El nou portaveu comarcal va voler destacar que CDC i UDC «són la principal força del Consell», perquè, tot i que va empatar a 8 consellers amb ERC, tenen més regidors. Per aquest motiu, va anunciar que al ple d´investidura votaran a favor del seu candidat a la presidència, que serà el mateix Marc Barbens. Ho fan, segons el portaveu, «conscients que hi ha unes llistes d´independents amb persones vinculades a CDC i UDC, i volem que mostrin quina és la seva opció, si amb el seu partit de tota la vida o, com sembla evident, donant suport a un altre president».