El conflicte obert entre el propietari de la finca de Cavallera Baixa, a Canalda (Odèn), i els espeleòlegs de la Comissió per a la protecció de l'avenc Montserrat Ubach pels cartells de senyalització de la zona, viu un nou capítol. Medi Natural i Toponímia de la Generalitat han donat la raó a la comissió, que havia denunciat la senyalització pel seu contingut "prohibitiu i desinformador", i han requerit per carta al titular de la finca i responsable de la instal·lació "que els retiri o procedeixi a corregir-ne els errors, entre d'altres, el nom de l'avenc o la seva profunditat".

Pel que fa al nom, la Generalitat es basa en l'informe que ha emès la Comissió de Toponímia i la Direcció de l'Oficina d'Onomàstica de l'Institut d'Estudis Catalans que confirma que "el topònim original d'aquesta cavitat, a validar en el Nomenclàtor Oficial de Toponímia de Catalunya, és avenc Montserrat Ubach". Per la seva banda, el propietari de la finca defensa que té un document del 1593 que certifica que el nom original és el de bòfia de Torremas.

Segons la comissió, es dóna el cas que Medi Natural ja va fer treure un altre cartell que prohibia el pas a l'avenc col·locat per l'amo de Cavallera Baixa amb logo institucional, tot puntualitzant que "la Generalitat de Catalunya no ha prohibit ni l'accés ni l'exploració de l'avenc Montserrat Ubach".