Un taller de perruqueria, un de scrapbooking (decoració d'àlbums de fotografies i altres records) i un altre d'elaboració d'amanides divertides són les principals novetats de la segona Festa dels Oficis de Solsona, que tindrà lloc dissabte que ve, 8 d'agost, de 6 de la tarda a 8 del vespre a la plaça del Camp. És una convocatòria gratuïta per a totes les edats, adreçada al públic familiar, que organitza la regidoria d'Educació en el marc del Pla Educatiu d'Entorn.

Després de l´èxit de la primera edició, quan hi van participar uns 200 nens i nenes, l´Ajuntament de Solsona ha apostat per repetir la Festa dels Oficis. La regidora d´Educació, Isabel Roca, qualifica aquesta activitat «d´atractiva, enriquidora i cohesionadora, fruit de la cooperació entre la iniciativa pública i la privada». Destaca que la voluntat és oferir una alternativa lúdica i divulgativa durant les vacances d´agost per al públic familiar, alhora que «es posen en valor els productes artesans i de proximitat».

Aquesta segona edició arriba amb nous tallers. En la proposta de perruqueria, a càrrec de Núria Novelles (Miquel Perruquers), s´ensenyarà als pares i mares a pentinar els fills i, als participants que ho desitgin, a arreglar-se els cabells ells mateixos. El taller d´amanides, conduït per Riuverd Empresa d´Inserció, té l´objectiu de reforçar els hàbits alimentaris saludables explotant al màxim els productes de l´hort de temporada. I amb l´artista Núria Miralles, de l´Espai de Colors, es realitzaran treballs de scrapbooking, una tendència de personalitzar àlbums que s´ha posat de moda. La resta de tallers seran de labors i costura, d´elaboració de pa, amb què els infants podran fer-se el propi berenar, i de jardineria.