Joan Solà, alcalde de Riner i expresident del Consell Comarcal del Solsonès, va ser elegit aquest dilluns al vespre president de la Mancomunitat d'Aigües del Solsonès. Solà relleva Ramon Sala, batlle d'Olius, en la presidència de l'organisme supramunicipal que gestiona el servei d'aigua en 10 municipis de la comarca i a Biosca, a la Segarra. El polític de Riner, que serà president durant els propers quatre anys, ha estat escollit per sis vots a favor. En l'elecció, quatre representants dels partits a l'ens van abstenir-se i un elector no va votar perquè estava de vacances.

Pressupost per al 2015

La Mancomunitat d'Abastament d'Aigua del Solsonès disposa per a l'any 2015 d'un pressupost de 996.000 euros, dels quals 368.000 van a inversions i prop de 500.000 a béns corrents i serveis. Aquest organisme va ser constituït formalment l'any 1981 pels ajuntaments de Solsona, Olius, Riner, Llobera, Clariana de Cardener i Pinós. Uns anys després, s'hi van integrar els de Castellar de la Ribera i Pinell (1984), més tard, el de Lladurs (1989) i, per últim, el de la Molsosa (2003).

Fins avui, la mancomunitat ha dut a terme diversos projectes d'abastament d'aigua potable a veïns de 16 termes municipals. A part dels esmentats anteriorment, els de Bassella (Alt Urgell), Biosca, Torà, Torrefeta i Florejacs (la Segarra), Vilanova de l'Aguda (la Noguera) i Cardona (Bages), i dues zones industrials (Solsona i Olius), s'han beneficiat dels serveis que gestiona aquest ens comú.

La Mancomunitat d'Abastament d'Aigua del Solsonès disposa d'una xarxa de canonades de més de 739 quilòmetres de longitud que abasten 1725 connexions, en un àmbit geogràfic d'una superfície d'uns 710 km?.