La dita popular i els anuncis publicitaris i institucionals diuen que Manresa és "el cor de Catalunya". La ciència, però, amb els seus càlculs precisos i dades exactes, prova que la fama de la capital del Bages és immerescuda i no del tot certa. De fet, el centre geogràfic de Catalunya està situat dins del terme municipal de Pinós, a la comarca del Solsonès, en un promontori de més de 900 metres d'altitud des d'on es pot contemplar la muntanya de Montserrat, el Montseny i, al peu de la serra de Pinós, el petit nucli d'Ardèvol.

Per donar a conèixer aquest patrimoni als turistes que visiten la zona, el Patronat Comarcal de Turisme del Solsonès ha dut a terme un projecte de rehabilitació de l'entorn de la Rosa dels vents del Centre geogràfic de Catalunya. Les obres, que es van acabar a final de juny, han consistit a desbrossar els camins, polir la pedra de la Rosa dels vents i posar taules de fusta a l'entorn de l'espai perquè els visitants hi puguin menjar a l'aire lliure. Aquest monument, que relaciona els punts de la geografia més destacats del país amb els diversos rumbs de procedència dels vents, té un gran valor patrimonial. Amb aquesta actuació, el Patronat de Turisme pretén promoure aquesta part del Solsonès per atraure-hi més visitants.

Jordi Casellas, alcalde de Pinós, va destacar en declaracions a aquest diari que "encara no hi ha hagut prou temps" per valorar la capacitat de les millores per portar turistes a Pinós i a la rosa dels vents. A pesar d'això, va assegurar que tots els visitants amb qui ha pogut parlar i que han vist les millores "ho han trobat molt bé". "Més que el fet que vingui més gent o no, les obres són importants perquè permeten oferir als turistes un espai més interessant", va remarcar.