Aquesta setmana han finalitzat a Ardèvol les obres de reforma de l'església parroquial de Santa Maria. Els treballs han tingut un cost total de 63.954,55 euros i han estat finançats per la Diputació de Lleida a través de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, la Parròquia d'Ardèvol i el Bisbat de Solsona. Amb aquesta actuació, l'Ajuntament completarà en poc més de tres anys la reforma de totes les esglésies del municipi.

A l'exterior de l'edifici, s'ha refet completament la teulada i s'ha rehabilitat la façana principal, de pedra vista, respectant el seu aspecte original. L'interior s'ha pintat completament i s'ha refet la instal·lació elèctrica, i s'ha millorat també la il·luminació.

Amb aquestes obres, també s'ha aprofitat per rehabilitar la façana de la Rectoria contigua, obra que han cofinançat l'Ajuntament, el Centre Cultural d'Ardèvol i el Bisbat de Solsona.

L'església parroquial de Santa Maria d'Ardèvol, situada en el terme municipal de Pinós, al Solsonès, és un edifici inclòs en l'inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. El temple actual s'alça sobre una construcció romànica anterior.