biomassa. Així ho apunta el director del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), Denis Boglio, que afirma, a més, que el percentatge de contaminació que genera la biomassa és molt reduït i apel·la als avantatges d'aquest combustible per al territori.

Algunes informacions apuntaven que el mal ús de calderes de biomassa, amb la combustió de fusta reciclada, havien provocar pics de contaminació nociva a la comarca d'Osona, on s'havien detectat nivells alts d'un contaminant cancerigen. En aquest sentit, Bogglio considera que "és molt complicat afirmar que el contaminant principal sigui la combustió de la biomassa, ja que les fonts d'emissions poden ser molt diverses i és difícil separar-les si no hi ha un control dels vehicles, les calderes de gasoil o les indústries".

El problema principal de les emissions de la biomassa rau, segons Boglio, "en la combustió parcial i imperfecta de la fusta amb rendiments de combustió baixos per tecnologies velles i biocombustibles no adequats", com la fusta que no és 100% natural i conté residus de pintura o cola. En el cas de llars de foc i estufes de fusta molt rudimentàries, es considera que es generen uns 2 grams de partícules per quilo de fusta cremada. En canvi, en calderes modernes més grans i molt més eficients, estarien molt per sota del gram.