Un veí de Sitges de 56 anys ha confessat ser l'autor del fals cartell del Carnaval de Solsona distribuït per Internet i que convidava a "matar espanyols en un ambient festiu, pacífic i familiar". Així es desprèn de l'informe policial al qual ha tingut accés Regió7. El responsable assegura que era "una paròdia" sobre la retrasmissió que va fer del Carnaval La Xarxa de televisions locals i que el cartell "es va fer en grup", a través de les aportacions dels membres d'un xat. La polèmica va provocar denúncies de Manos Limpias i del PP i, fins i tot, la intervenció del ministre de l'Interior, que ho atribuïen al món independentista de Solsona i al mateix Carnaval. El seu autor confés ha resultat ser un simpatitzant unionista.

Els investigadors policials van arribar fins a l'autor a través de la captura de pantalla d'un xat amb el nom de "SCC online" a la xarxa social Telegram, en el qual un dels 59 participants, Dani Caverd (que seria un pseudònim), s'atribuïa l'autoria del fals cartell del Carnaval solsoní afirmant que "el cartell és un fotomuntatge meu. El que és vomitiu és el vídeo", referint-se a la retransmissió de l'arribada del rei Carnestoltes que va fer La Xarxa.

Un cop localizat, el presumpte autor va ser citat a declarar al jutjat de primera instància i instrucció número 3 de Vilanova i la Geltrú, el 30 de setembre passat, en qualitat de testimoni. Durant la declaració, el veí de Sitges va admetre que va ser ell qui "va començar a fer el cartell" i que era "una paròdia" de la retransmissió esmentada. Assegura, també, que es va fer a través "de les aportacions dels membres d'un xat privat", però que no va ser ell qui el va difondre i no sap qui ho va fer.