El departament d'Empresa i Ocupació ha impulsat un acord entre Endesa i Elèctrica de Guixers per millorar el subministrament elèctric al nord de la comarca del Solsonès. L'acord permetrà incrementar la qualitat del subministrament als municipis de Sant Llorenç de Morunys, Navès, Guixers, Clariana de Cardener, Odèn i la Coma i la Pedra, i de dues de les seves principals activitats econòmiques: l'empresa Knauf i l'estació de Port del Comte.

En l'actualitat, el subministrament elèctric de la Vall de Lord depèn fonamentalment de la línia de 25 kV procedent de la subestació de Cercs. L'acord preveu diferents actuacions per reestructurar la xarxa, com ara l'enllaç entre diferents infraestructures de les dues operadores o l'intercanvi d'actius, de manera que quedi més mallada i l'alimentació elèctrica de la zona procedeixi de tres subestacions: Cercs, Cardona i Oliana.

La nova configuració de la xarxa la fa més robusta i operable en cas d'incidència. Així en cas d'interrupció, per avaria intempestiva, s'ha redactat un pla de contingència que preveu l'operativitat de totes dues companyies i que permetrà la recuperació del servei de forma més àgil i ràpida, fins i tot en menys de 3 minuts.

D'aquesta manera, es corregeixen les dificultats per a la reposició del servei causades fins ara per la longitud de la línia i les condicions meteorològiques de la zona, i es minimitzen els efectes de les incidències sobre tots els usuaris.