La Colla Gegantera del Carnaval de Solsona vol treure al carrer tota la seva imatgeria coincidint amb el dimecres de cendra, darrer dia de la festa, per fer un homenatge a l'escultor i restaurador de gegants Manel Casserras i Solé, el Manelet, desaparegut l'abril passat. Tal com ja es va fer fa prop de vint anys quan va morir el seu pare, el mestre geganter Manel Casserras i Boix, els diferents elements folklòrics del Carnaval solsoní protagonitzaran l'última baixada del Carnaval, que pretén reunir geganters d'arreu.

Segons el president de la Colla Gegantera del Carnaval de Solsona, Sergi Castaño, es tracta "d'un acte molt excepcional", ja que la baixada del dimecres, normalment, només la protagonitzen cinc o sis figures de la vintena que té la festa solsonina. Aquest és un fet, segons Castaño, que té lloc "molt poques vegades", i recorda que ja es va va dur a terme quan va morir el pare de Casserras, autor de la majoria de peces.

Per a la celebració, la colla solsonina busca "la implicació de geganters de fora de la ciutat que es vulguin sumar a l'homenatge" i que puguin "donar un cop de mà per portar la vintena de gegants del Carnaval". En aquest sentit, l'acte vol ser un homenatge a Casserras i un "retrobament" del món geganter a Solsona.

La colla gegantera té previst plantar, el dimecres 10 de febrer, tots els gegants a la plaça del Camp a partir de les 5 de la tarda i fins a 2/4 de 10 del vespre. Tot seguit, després del castell de focs, des del carrer Castell els diferents elements protagonitzaran l'última baixada del Carnaval. Després de la despenjada del ruc, l'acte culminarà a la plaça Major, a les 12 de la nit, amb una gran foto de família amb tots els elements folklòrics i els participants a la festa, que acabarà amb la projecció d'un vídeo d'homenatge "al present, passat i futur del Taller Casserras", d'on han sortit tots els elements folklòrics de la festa solsonina.