El jutge del Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Lleida ha desestimat el recurs interposat per la Policia Local de Solsona contra l'acord del ple municipal del 29 de gener d'enguany en el qual es va aprovar la relació de llocs de treball (RLT) de l'Ajuntament. La sentència condemna la part demandant a assumir les costes del procediment judicial.

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Solsona ha guanyat el litigi amb el cos policial, que considerava que no es tenien en compte aspectes que marca la llei. L'alcalde, David Rodríguez, ha assegurat que la sentència, que "és breu, clara i contundent", certifica que "tot el procés d'elaboració i aprovació de la RLT es va fer correctament". Igualment, lamenta l'actitud adoptada per la Policia Local, ja que "sempre hi va haver voluntat de diàleg" i afegeix que "no vaig entendre mai per què es duia l'afer fins a aquest extrem".

Segons el batlle solsoní, el procés ha comportat "uns mesos de fredor en les relacions entre l'executiu i el cos policial", però "ara cal girar full" i, amb aquesta qüestió "ben resolta", és el moment per posar fil a l'agulla per fer una reestructuració de la plantilla policial, perquè "la ciutadania percebi un bon funcionament del cos i els agents se sentin a gust al seu lloc de treball en benefici de tots".