El Consell Comarcal del Solsonès ha contractat 8 persones en el marc del programa Treball i Formació, promogut pel Servei d'Ocupació de Catalunya, per treballar a la comarca durant un període de sis mesos. Mitjançant aquestes 8 contractacions, es crearan brigades comarcals que desenvoluparan tasques de manteniment, planificació i gestió d'espais públics.

Aquest programa permet la contractació de persones en situació d'atur provinents de l'Oficina de Treball del Servei d'Ocupació de Catalunya. Els requisits per acollir-se a les contractacions eren, per un costat, ser beneficiaris del DONO (estar donat d'alta com a demandant d'ocupació no ocupat a l'oficina de treball), ser també beneficiari del PIRMI (renda mínima d'inserció) i, finalment, no percebre cap tipus de prestació o subsidi.

A través d'aquest programa el Consell Comarcal del Solsonès ofereix "un contracte laboral per la realització de treball de caràcter públic i interès social durant sis mesos a jornada completa". A més, garanteix fins a 30 hores de formació d'assistència obligatòria durant la seva jornada laboral. El salari que percebran els beneficiaris, contractats el 30 de desembre, és de 850 euros al mes, més les corresponents pagues extres. L'objectiu és afavorir l'accés al món laboral i millorar l'ocupabilitat de les persones aturades que es troben en risc d'exclusió social.