Les condicions meteorològiques al centre i nord d'Europa, amb menys fred de l'habitual, han reduït l'entrada d'ocells aquàtics hivernants al Solsonès. Així es constata en el resultat del cens d'aus que hivernen a les zones humides de la comarca, que van fer, el cap de setmana passat, el Grup de Natura del Solsonès del Centre d'Estudis Lacetans i el Cos d'Agents Rurals. En total, es van comptabilitzar 12o exemplars de 6 espècies diferents d'ocells aquàtics.

El cens, que es fa anualment a escala internacional, va mostrejar diferents zones de la comarca. En concret, es van fer observacions a l'embassament de Sant Ponç, al de la Llosa del Cavall, a la bassa de Brics, a l'embassament de l'Alzina i a la bassa del Miracle. Un any més, aquesta activitat, que va reunir una dotzena de persones, ha permès conèixer amb exactitud el nombre d'ocells aquàtics de les espècies presents al Solsonès i la seva distribució.

Aquesta vegada, el cens ha constatat que aquest any no hi ha hagut una gran entrada d'aus aquàtiques hivernants al Solsonès. Segons David Guixé, biòleg i membre del Grup de Natura del Solsonès, probablement, això es pot atribuir al fet que "al centre i nord d'Europa no ha fet tan fred com és habitual, i els ocells no han hagut de desplaçar-se a les nostres latituds" i s'han quedat a França, Bèlgica o Holanda. Aquest fet s'ha notat, sobretot, amb l'ànec collverd: "molts vénen del centre d'Europa, i n'hi ha pocs respecte d'altres anys", assegura Guixé.