La Colla Gegantera del Carnaval de Solsona fa una crida als geganters de l'entorn i d'arreu del país perquè participin en l'homenatge al desaparegut mestre geganter Manel Casserras, que es farà el proper 10 de febrer, coincidint amb el darrer dia del Carnaval.

La colla solsonina vol treure al carrer tota la seva imatgeria el dimecres de Cendra per fer un homenatge a l'escultor i restaurador de gegants Manel Casserras i Solé, el Manelet, desaparegut l'abril passat. Tal com ja es va fer fa prop de vint anys quan va morir el seu pare, el mestre geganter Manel Casserras i Boix, els diferents elements folklòrics del Carnaval solsoní protagonitzaran l'última baixada del Carnaval, que pretén reunir geganters d'arreu.

En aquest sentit, a la baixada del dimecres, es volen treure al carrer la vintena de figures que té la festa solsonina i, per aquest motiu, demanen la col·laboració dels geganters.

L'acte començarà a partir de la 5 de la tarda amb la plantada de tots els gegants a la plaça del Camp. Després de la despejada del ruc, a la plaça Major, a les 12 de la nit, es farà una gran foto de família amb tots els elements folklòrics i els participants a la festa i hi haurà la projecció d'un video i un petit castell de focs.