El servei de deixalleria de l'Ajuntament de Sant Llorenç de Morunys, l'únic que hi ha en funcionament a la vall de Lord, ha incorporat canvis en el seu funcionament. El consistori, que fins ara assumia la totalitat del cost de la gestió, ha arribat a un acord amb el de Guixers, que n'assumirà una part, però no amb el de la Coma i la Pedra. Per aquest motiu, els veïns d'aquest darrer municipi hauran de pagar pel servei.

Segons han informat des de l'Ajuntament de Sant Llorenç, "ja fa temps que es mira de negociar una entesa amb els altres dos ajuntaments de la Vall per assumir conjuntament aquesta despesa", que suposa un cost anual de més de 25.000 euros.

Finalment, s'ha arribat a un acord amb l'Ajuntament de Guixers, que assumirà part del cost de la gestió dels residus dels seus vilatans, però no s'ha arribat a cap entesa amb el consistori de la Coma i la Pedra.

Per aquest motiu, han decidit que la deixalleria continuarà sent gratuïta per als usuaris empadronats o propietaris de segones residències dels municipis de Sant Llorenç de Morunys i de Guixers. En canvi, la resta d'usuaris podran fer ús de la deixalleria pagant una taxa cada cop que hi facin un abocament, que es cobrarà a la mateixa deixalleria.