Des del carrer del Castell fins a la plaça de la Catedral, tot ple. Solsona ja viu el seu peculiar Carnaval amb intensitat. Els petits carrers del nucli antic van quedar atapeïts de públic la tarda-nit d'ahir a Solsona. La gentada va acudir a veure la baixada dels boits, andròmines casolanes fetes pels membres de les comparses del Carnaval. N'hi havia fins a 35 participant, una quantitat notable que va permetre al públic gaudir (i patir) amb aquesta activitat.

La meteorologia, el termòmetre amunt, va ajudar que hi hagués molt públic al carrer per veure la ja tradicional baixada. La majoria de participants van arribar fins al final del recorregut, però també hi va haver algun dels vehicles que es va quedar pel camí en no poder superar obstacles que els organitzadors van plantar-hi com a paranys.

De totes maneres, la baixada de boits no és una cursa, ni reparteix premis, amb la qual cosa el que té més valor la tarda de divendres és gaudir una estona amb les habilitats i les peripècies del concursants per arribar al punt de destinació.

La baixada d'andròmines anava seguida al programa d'actes del ball de la patacada, un sopar popular on les colles es couen les seves botifarres a les graelles, i que va acompanyat de música. I el final de festa previst tenia el grup Strombers com a principal al·licient a la pista de la Sala Polivalent.