El rei Carnestoltes no havia oblidat la polèmica de l'any passat, quan un fals cartell va esquitxar la festa: la seva arribada aquest dissabte a Solsona va rememorar aquell tèrbol episodi en forma de paròdia com si fos un capítol de Star Wars.

L'arribada era esperada amb expectació precisament perquè es preveia que hi hauria una resposta, tot i que aquesta s'havia mantingut en secret. Així va ser. Quan una multitud de persones ocupaven l'avinguda del Pont, per megafonia va sonar la música de la pel·lícula Stars Wars i una veu explicava que l'imperi havia "posat en un atzucac" la població de Solsona amb la denúncia de "Mans Netes", en referència a la plataforma Manos Limpias. La veu continuava dient amb un to heroic i com si estigués parlant d'un cavaller jedi, que "l'alcalde va sortir en defensa del solsonins".

La paròdia va durar només uns minuts i per megafonia es va recomanar que aquest any millor tenir "una consigna baixada de to" per donar la benvinguda al Rei Carnestoltes i evitar problemes. D'aquesta manera va començar una llarga nit a la capital solsonina. Els gegants, amb el seu ball esbojarrat i que fa ajupir les persones que es tan al voltant, ja havien baixat pels carrers del Castell i de Sant Miquel tot anunciant que la gresca acabava de començar. El bestiari festiu va estar acompanyat per la música de Patinfanjàs. A l'escenari on veien desfilar el Rei Carnestoltes i després les carrosses, hi havia les falses autoritats. Enguany, la persona disfressada de Carles Puigdemont tenia un cartell que deia: "president pels pèls", en referència a la forma en què havia estat investit Puigdemont i pel famós pentinat que sempre llueix.