Després del rebombori mediàtic de l'any passat, Solsona ja ho té tot a punt per engegar, aquest vespre, els actes de la seva festa per excel·lència. I aquest any vol fer-ho en pau i tranquil·litat, lluny de polèmiques i on predomini la seva raó de ser: la festa. Comparses i entitats relacionades amb el Carnaval solsoní consultades per aquest diari no creuen que la polèmica de l'any passat a l'entorn del fals cartell i de l'acte d'arribada del Carnestoltes afecti negativament la festa. Al contrari, creuen que pot funcionar com un reclam que porti encara més gent a Solsona.

En aquest sentit, des de l'organització, el president de l'Associació de Festes del Carnaval de Solsona, Ramon Maria Casas, no creu que hagi "afectat negativament la festa". Aquest any, però, per evitar malentesos, per a dissabte han preparat una acte de l'arribada "molt visual, completament diferent dels que s'han fet fins ara i sense cap tema polèmic", com ho va acabar sent el de l'any passat quan un Carnestoltes independentista abatia soldats ficticis de l'exèrcit espanyol.

Una visió esbiaixada d'aquest acte sumada a l'aparició d'un fals cartell de la festa publicat per Internet uns dies després, on es convidava a "matar espanyols", va generar un gran ressò mediàtic que va posar Solsona en el punt de mira i va acabar amb una denúncia de Manos Limpias contra els responsables del cartell, que el jutge acaba d'arxivar.