Els joves solsonins d'entre 12 i 16 anys ja tenen veu directa amb el govern de la ciutat des de la sessió constitutiva del Consell d'Adolescents de Solsona, que aplega un representant per curs de 1r a 4t d'ESO dels dos centres de secundària del municipi, escollits prèviament per votació dels seus companys. L'objectiu de l'òrgan és canalitzar les inquietuds d'aquest col·lectiu solsoní.

En la primera reunió que van mantenir amb els polítics, els membres del consell van aportar una quinzena de propostes per millorar la ciutat des del seu punt de vista. Es tracta de demandes que han consensuat a les seves aules i que ells traslladen a l'Ajuntament.

Entre les propostes aportades, els adolescents demanen la millora de les infraestructures de comunicació entre Solsona i Manresa; conèixer l'estat del projecte de construcció d'un skate park i altres equipaments esportius a l'aire lliure al sector de la Cabana del Catedràtic, habilitar un circuit nocturn entre el Pi de Sant Just i el parc de la Mare de la Font per practicar esport i implantar el carril bici a la ciutat, habilitar un espai tancat al nucli antic per als joves durant l'hivern i una discoteca per a joves de 12 a 16 anys. També demanen habilitar una xarxa Wi-Fi oberta per a tot Solsona; organitzar concursos específicament adreçats al públic juvenil; oferir concerts per a joves d'aquesta franja d'edat dins la programació musical d'estiu; millorar la imatge del nucli antic per atraure més comerços destinats als joves i construir un rocòdrom de dimensions més grans que l'existent al pavelló poliesportiu.