Voldries acostar-te a la parròquia i compartir amb nosaltres una pregària nocturna? Diverses parelles de joves del bisbat van intentar convèncer els vianants que passejaven pels carrers de Solsona aquest cap de setmana. L'èxit de la convocatòria va ser relatiu, perquè el fred de la nit solsonina no afavoreix la passejada.

Es tracta d'una iniciativa anomenada Una llum a la nit, que va néixer a Itàlia, i que consisteix que els joves de la diòcesi surten al carrer, quan la gent està de festa, "per conversar-hi i convidar-los a entrar a la parròquia per conèixer Déu" ha explicat a Regió7, Núria Serrano, una targarina que va formar part de les parelles que dissabte van participar a l'activitat a Solsona.

"Aquest cap de setmana, per un seguit de circumstàncies, vam ser un equip petit, només tres parelles de joves", explica Serrano, "i tot i ser del bisbat, no n'hi havia cap de Solsona". Els participants a l'activitat es reuneixen pels volts de les 6 de la tarda, fan un berenar conjunt i després una mica de formació. "Aquesta activitat té una dinàmica concreta i cal que els joves sàpiguen quines tasques hi ha, el que s'anomenen ministeris, què s'ha de fer i com s'ha de fer". Aquesta explicació del mètode sol durar un parell d'hores. "A les 9 sopem tots junts i exposem els dubtes que ens han sorgit", diu Serrano. "I abans o després del sopar es reparteixen els ministeris. Això ho fa un equip expert, junt amb algú que conegui els joves, perquè així s'encarrega a cadascú la tasca que li pot anar millor". Després del repartiment de tasques i d'una pregària conjunta per demanar que tota la nit vagi bé, els joves comencen a desenvolupar la tasca corresponent al ministeri que els ha tocat.