La dotzena edició de la Fira del Trumfo i la Tòfona que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Solsona es va cloure ahir al migdia amb un increment notable de les vendes respecte a edicions anteriors. "Dissabte al matí vam vendre més patates que els dos dies de fira de l'any passat", van coincidir a afirmar els productors de patates, la gran majoria provinents d'Odèn, al nord de la comarca; i el canvi d'ubicació de la fira a la plaça del Camp, que ha substituït la plaça Major com a epicentre del certamen, ha estat el factor determinant en l'augment de les vendes.

Josep Lluís Caelles, director de Solsonès Fires, va explicar ahir que "calia sacsejar aquesta fira per fer-la més gran", i considera que la plaça del Camp "és un espai molt més adient i còmode" tant per als venedors, que en el nou emplaçament tenen els remolcs carregats de sacs de patates al costat mateix de la parada, com per als compradors. En aquest sentit, una productora de trumfos de Cambrils (al municipi d'Odèn) va explicar que "molts clients que abans en compraven una bossa de cinc quilos ara en compren sacs sencers perquè els poden venir a recollir al mateix punt de venda".

Per una altra banda, Caelles també va valorar molt positivament la primera edició de la Festa del Vi, que va portar dissabte dotze cellers amb diferents denominacions d'origen.