L'estació d'esquí de Port del Comte romandrà tancada aquesta setmana amb la intenció, si la meteorologia ho permet, de conservar els gruixos de neu en condicions per poder obrir el cap de setmana que ve i així allargar uns dies més la temporada. Segons el director de l'estació, Albert Estella, les dues darreres nevades, que van caure a mitjan març, han estat molt beneficioses per a les pistes i molt possiblement puguin posar una part del recorregut esquiable a disposició dels usuaris els propers divendres, dissabte i diumenge.

Estella confirma que els dies de Pasqua l'afluència d'esquiadors a l'estació ha estat molt bona, que les pistes es trobaven en molt bones condicions, les temperatures han acompanyat i han rebut "entre 2.000 i 2.500 persones cada dia dels festius de Setmana Santa". Així mateix ha explicat que quan finalitzi el proper del cap de setmana faran la valoració final de la temporada però que les nevades tardanes de març han estat molt profitoses per a l'estació, que després de gran part de l'hivern amb una disponibilitat bastant reduïda ha vist com les precipitacions rebudes les darreres setmanes els han permès arribar a la Setmana Santa amb els 100% de les instal·lacions obertes i amb unes quantitats de neu importants.

Dilluns passat, el darrer dia de les vacances de Pasqua, l'estació va tancar les pistes al públic a les 2 del migdia, en comptes de fer-ho a les 5 com és habitual, de cara a intentar conservar al màxim el bon estat de les instal·lacions. I com que aquesta setmana la previsió inicial era que l'estació ja hagués tancat per final de temporada, explica el director, "no tenim reserves d'escoles per fer classes" així que han decidit tancar de dimarts a dijous i valorar llavors si l'estat de la neu és correcte per a un darrer cap de setmana d'esquí.

Tot i que les temperatures nocturnes continuen sent baixes -moltes nits al voltant de 0 graus- al migdia els termòmetres s'enfilen una mica més i la previsió per a aquesta setmana és que soguin del voltant dels 10-12 graus a Port del Comte i això pot fer que sigui difícil mantenir la neu en bones condicions. Malgrat tot, com que aquestes darreres setmanes el gruixos de neu anaven dels 100 als 135 cm, els responsables de l'estació solsonina compten que serà possible obrir una part del domini esquiable i arrodonir així la temporada.