El punt d'emergència de la recollida porta a porta de Sant Llorenç de Morunys, que aquesta Setmana Santa va començar a implantar un sistema de sancions per als infractors en l'ús d'aquesta minideixalleria no ha registrat incidències durant els dies de més afluència de visitants a la capital de la vall de Lord. L'Ajuntament va decidir començar a sancionar les persones que fossin captades per la càmera que hi ha instal·lada al punt en actituds poc cíviques a l'hora de fer el tractament de les deixalles, però, segons Francesc Xavier Mas, alcalde de la vila "el sol fet d'haver-los advertit i d'haver sortit als mitjans de comunicació ja els ha fet desdir de fer-ho malament".

La deixalleria d'emergència ha recollit més brossa de la que és habitual perquè la població augmenta en dies festius com els de Pasqua i diumenge estava molt plena. Segons l'alcalde, "això ja era previsible i dilluns se'n va fer la recollida com ja era previst, encara que fos festiu".

Tot i el bon funcionament del punt d'emergència, sí que s'ha detectat un increment d'incivisme en altres indrets de Sant Llorenç. Segons l'alcalde, "es tracta de dos zones concretes, on ja havia passat abans". En aquests espais, algunes persones dipositen bosses d'escombraries al carrer fora dels horaris establerts per a la recollida porta a porta. Els veïns han explicat que es tracta bàsicament d'ocupants de segones residències que quan acaben la seva estada tanquen l'habitatge i, sense tenir en compte el sistema de recollida que es fa a Sant Llorenç, deixen les bosses amb la brossa on els sembla, en lloc de portar-la al punt d'emergència i llençar-la als contenidors, tal com està establert.

Mas ha explicat que ja s'hi havien trobat altres vegades, i que temps enrere havia estat una pràctica habitual en alguns punts de la vila, però que després de parlar amb els veïns dels habitatges on té lloc l'incident i advertir-los de les possibles sancions, "ells mateixos es van autoregular i es va acabar el problema".

L'alcalde ha comentat que parlaran d'aquesta problemàtica al ple de la setmana que ve perquè entén que caldrà prendre algun tipus de mesura per posar remei a aquests tipus de comportaments, però que encara no han decidit si serà un darrer avís per als infractors o bé aplicaran les sancions que creguin oportunes per evitar-los.