"El Servei als Ajuntaments (SAT) del Consell Comarcal està saturat, no compleix les tasques convingudes amb els consistoris, caldria incorporar-hi una altra persona, però el Consell no ho pressuposta". Aquesta és la crítica feta per Marc Barbens, portaveu de CDC a l'ens comarcal, respecte a la situació actual del SAT al Solsonès.

Però, segons la presidenta del Consell, Sara Alarcón, tot i que s'han incorporat dos nous ajuntaments de la comarca al servei de SAT i, en aquest moment, una de les tres persones que el desenvolupen està de baixa per maternitat, des de l'ens comarcal s'està fent tot el possible perquè l'assessorament ofert als consistoris de la comarca sigui l'adequat.

Des que els ajuntaments d'Odèn i Pinós van ser eximits de tenir secretari i interventor propis, a final de l'any passat, i s'han acollit al SAT que ofereix el Consell, assegura la presidenta, "s'ha començat a treballar per sol·licitar a la Generalitat la concessió d'una quarta plaça de SAT" i, alhora, se n'ha demanat el cofinançament a la Diputació de Lleida. La intenció, segons Alarcón, és "pressupostar-ho quan estigui lligat". També, explica, "per evitar-ne el mal funcionament, hem posat a disposició del SAT el servei de secretaria del Consell per a qualsevol qüestió que els calgui".