L'estació solsonina de Port de Comte ha tancat aquest cap de setmana la temporada amb uns resultats globals decebedors. És el segon any consecutiu que les instal·lacions del nord del Solsonès obtenen un rendiment per sota del que seria desitjable i segons Albert Estella, director de l'estació, "aquesta temporada ha estat pitjor que la de l'any passat".

Estella ha valorat a Regió7 que tot i no haver fet el tancament definitiu dels resultats "comptem que deuen haver passat per l'estació unes 50.000 persones en tota la temporada". Les dues importants nevades que van caure a la serralada del Port del Comte la setmana abans de les festes de Pasqua i que van deixar gruixos d'entre 80 i 110 cm a les instal·lacions de l'estació solsonina "són les que ens han salvat", assegura el director de Port del Comte. Del global d'esquiadors que es calcula que han visitat les pistes durant tot l'hivern, "aquests dies de Setmana Santa n'han passat uns 15.000". Així, les precipitacions de final de temporada han estat providencials per a l'estació del Solsonès però no han evitat que els responsables l'hagin qualificat de "molt dolenta".

Les altes temperatures de principi d'hivern no van permetre que els canons de fabricació de neu artificial poguessin funcionar, així que no es va poder obrir al públic amb les condicions òptimes per a esquiar. Segons Estella "l'ideal és poder obrir pistes pel pont de la Puríssima, perquè llavors la gent comença a activar-se, es fa el forfet de temporada i hi comença a haver ambient d'esquí".

Enguany, el mes de desembre va ser càlid i no va permetre innivar les zones que disposen de la tecnologia per fer-ho. Afirma Estella que "si arribes a Nadal i no hi ha neu i arriba Reis i tampoc no hi neu, a la gent li costa agafar el xip de l'esquí, pensen en excursions i passejades però no en esquiar". Aquest hivern "vam arribar al febrer i encara no es parlava de neu".

L'estació de Port del Comte va obrir les pistes el cap de setmana del pont de la Immaculada amb només la zona de Debutants i Prat Donadó a disposició dels esquiadors, és a dir, amb 3 de les seves 37 pistes preparades per esquiar. Quan el descens de les temperatures ho va permetre, els canons van treballar per fer neu artificial i van ampliar el domini esquiable de l'estació a la zona del Sucre i la Bòfia però, tot i això, la qualitat de la neu no era l'òptima. I fins a les darreres nevades del mes de març la zona de l'Estivella no es va poder obrir al públic, ja que no disposa de sistema d'innivació artificial i depèn de les nevades importants per poder donar servei als usuaris de l'estació.

Malgrat que les dues darreres temporades han estat dolentes i que sembla que la tendència meteorològica a la zona del Prepirineu tendeix cap als hiverns suaus, amb temperatures més altes del que és habitual per l'època i precipitacions cada vegada més escasses, des de la direcció de l'estació són optimistes. Estella afirma que "de seguida que s'acaba una temporada comença la feina de manteniment i de posar-ho tot a punt perquè quan arribi l'hivern que ve tot estigui en condicions, i esperem que després de dues temporades amb poca neu la propera sigui més bona". Es mostra moderadament satisfet perquè "la gent ha acabat la temporada contenta, però esperem que l'any que ve es posi a fer fred abans i això ens permeti començar a innivar a principi de temporada, que és el que ens ha fallat aquest any". Encara no saben si faran alguna nova inversió en l'estació de cara a la propera temporada perquè, tot i que la Setmana Santa ha anat bé, "no hem recuperat el que s'ha perdut".