Els centenars d'afectats pel canvi de gas a Solsona després que Repsol Gas cedís tots els seus abonats a Gas Natural podran fraccionar el pagament de la factura dels consums un cop la rebin. Fonts de la companyia comercialitzadora han confirmat que els usuaris rebran una factura on s'especifica el cost dels metres cúbics que han consumit, entre 10 i 15 dies abans que se'n faci el càrrec efectiu al banc. I que quan tinguin aquesta primera factura a les mans, que inclourà els consums des del moment del canvi de titularitat del gas, cal que es posin en contacte amb la companyia per tal de sol·licitar un ajornament del pagament. Les instruccions per contactar amb el servei d'atenció al client de Gas Natural es troben en la mateixa factura que rebran els abonats.

La companyia ha explicat que el fraccionament sense interessos es pot fer en el mateix número de pagaments que mesos fa que no es factura el gas. És a dir, en el cas dels solsonins que no han pagat gas des del mes de novembre, podrien demanar que els dividissin l'import de la factura en sis pagaments. Des de Gas Natural han explicat que aquesta és una prestació habitual que ofereixen a tots els seus clients, però que en casos d'acumulacions de consum com el que s'està donant a Solsona encara ho apliquen amb més motiu i fins i tot accepten que el fraccionament sigui en un nombre de terminis superior als mesos de demora.

D'altra banda, també han explicat que, per a aquells abonats dels quals la companyia distribuïdora ja els ha fet arribar les dades per a la formalització del con-tracte, les primeres factures arribaran molt probablement el mes de maig. El període habitual de facturació de la companyia és bimensual i és prevista una remesa de factures durant el maig.

Una vegada rebuda la primera factura, els consumidors, com recomana l'Oficina de Consum, poden fer una comparativa de les tarifes que ofereixen les diverses companyies comercialitzadores de gas que operen a l'Estat i, en base als seus consums, demanar el canvi a la companyia que més els convingui.

Moltes de les empreses que es dediquen a comercialitzar gas, també ho fan amb l'electricitat i, sovint, tenir una tarifa conjunta de tots dos serveis pot afavorir un estalvi en els costos.