El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) i la Societat de Caçadors de Solsona i comarca han organitzat per al dimarts 31 de maig una jornada tècnica per debatre sobre els diferents aspectes que hauria de recollir la llei de caça catalana que es vol impulsar.

Tot i tenir transferides les competències, Catalunya no disposa actualment de llei pròpia en aquesta matèria i es regeix per la llei estatal del 1970, que es regula per diversos decrets i ordres del Govern català.

En la sessió que acollirà la seu de l'ens forestal es vol debatre sobre els grans reptes que té el món cinegètic en aquest moment com són la proliferació massiva d'ungulats -porc fers, cabirols i altres-, que provoquen danys a l'agricultura i accidents de trànsit, la disminució del nombre de caçadors i el progressiu envelliment del col·lectiu, i els problemes d'imatge que té la caça en la societat actual.

La jornada tindrà dues intervencions d'experts sobre els danys provocats pel senglar i sobre el valor econòmic de la caça a Catalunya, i unes sessions paral·leles de treball sobre la futura llei i amb una sessió plenària de recapitulació, debat i conclusions.

La jornada tècnica serà l'acte que clourà la programació de la 13a Fira del Caçador de Solsona, que es du a terme aquest cap de setmana al Camp del Serra. Segons Anna Espluga, membre de l'organització del certamen, es comptarà amb la presència d'una vintena d'expositors vinculats sobretot amb el món de la caça, especialitzats en roba per al caçador, remolcs per al transport de gossos o collars amb teleseguiment, entre altres, però també s'ubicaran a la fira parades d'artesania alimentària.

Els actes firals començaran dissabte a la tarda amb un concurs de botifarra, però el gruix de la fira es desenvoluparà diumenge a la vela gran que s'ha utilitzat per al bestiar durant la Fira de Sant Isidre. Allà se situaran les parades a partir de les 10 del matí, hora en que hi ha prevista la inauguració, amb la presència del president de la delegació de Lleida de la Federació Catalana de Caça i les autoritats locals i comarcals del Solsonès, i tot seguit hi haurà esmorzar de fira.

Els expositors romandran al Camp del Serra fins a les 5 de la tarda, hora prevista per a la cloenda de la fira. L'organització espera que el bon temps afavoreixi l'afluència de públic.