Ha mort a l'edat de 80 anys Ramon Llumà que va ser alcalde de Solsona per Convergència i Unió des del 1979 i fins a 2003. Les seves despulles s'instal·laran al tanatori de la ciutat, a partir de les 7 de la tarda d'aquest dimarts i el funeral tindrà lloc, demà, dimecres, a les 5 de la tarda, a la catedral.

L'Ajuntament de Solsona ha convocat un Ple extraordinari per declarar el condol institucional. Durant l'acte, els regidors i l'alcalde actual, David Rodríguez, han posat de manifest el seu condol per la pèrdua per malaltia de Llumà i han traslladar una mostra de suport i afecte a la seva família i amics. S'ha aprovat una moció de condol que es pot llegir íntegra en el següent enllaç. També Marc Barbens (CDC) ha fet pública una carta de comiat.

El cap de llista de CIU a les primeres eleccions municipals democràtiques

Llumà, nascut l'any 1935 era casat i tenia 4 fills, professionalment era manyà i va ser propietari d'un taller de calefaccions que va deixar per manca de temps quan va començar la seva trajectòria pública. L'any 1979 es va introduir al món de la política presentant-se com a alcaldable per CIU a les primeres eleccions municipals democràtiques i va repetir com a cap de llista en 5 ocasions fins que va deixar la política l'any 2003.

També va ser el primer president del Consell Comarcal del Solsonès des de la seva constitució l'any 1987 fins al 1992 i va ser diputat al Parlament de Catalunya durant la 6a legislatura, del 1999 al 2003. Llumà va destacar sempre pel seu compromís amb l'independentisme català.

Una de les darreres aparicions públiques de Llumà com a exalcalde de l´Ajuntament solsoní va ser el març del 2014, convidat pel batlle actual, David Rodríguez, en la reobertura de l´antic Club Sant Jordi com a Espai de la Gent Gran. En una entrevista per al butlletí municipal publicat el juny del 2009, amb motiu dels 30 anys d´ajuntaments democràtics, l´exbatlle destacava l´abastament d´aigua i la creació de la Mancomunitat d´Abastament d´Aigua del Solsonès, de la qual fou un dels principals impulsors, com un dels projectes conspicus de la ciutat i la comarca.

En el seu mandat es va construir el Teatre Comarcal

Entre les obres realitzades durant el seu mandat destaquen, a més de l´abastament d´aigua, la construcció del complex poliesportiu municipal i el Teatre Comarcal; l´adequació de locals per a les entitats, i, en l´àmbit urbanístic, la redacció de les Normes subsidiàries de planejament, a més de la pavimentació de carrers i urbanitzacions i la recuperació del nucli antic. També va tenir un paper clau en la recuperació del Jutjat de Primera Instància i l´obertura de l´Institut de Batxillerat.