El parc de bombers de Solsona és un dels més obsolets que hi ha actualment a Catalunya. El departament d'Interior havia previst construir-ne un de nou en una parcel·la del polígon Industrial de Santa Llúcia, però aquest fet es va desestimar fa un parell d'anys a causa de la situació econòmica. Amb tot, com que estava prevista la construcció d'un nou equipament, el parc actual no ha rebut cap inversió en molt de temps, i ara és urgent dur-hi a terme una actuació integral.

Per aquest motiu, el ple municipal de divendres va aprovar la modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) per tal de requalificar en sòl urbà com a equipament tot l'àmbit on hi ha ubicades les instal·lacions actuals dels bombers, a l'avinguda Sant Jordi. Al POUM, actualment, una part de la superfície està qualificada com a ús residencial i zona verda, i això és un impediment per a l'ampliació de la infraestructura.

Com que, en el moment de l'aprovació del POUM, la previsió era la reubicació del parc de bombers al polígon de Santa Llúcia, l'Ajuntament va preveure que la zona que quedaria lliure per la marxa de les instal·lacions del departament d'Interior es podrien dedicar a equipaments, zona verda i habitatge. En aquest moment, però, cal modificar-ho perquè sigui possible ampliar l'edificació actual.

Eduard Freixedes, director dels serveis territorials del departament a la Catalunya Central, ha explicat a Regió7 que l'actuació que es farà al parc de Solsona és "una intervenció integral, centrada a posar al dia les instal·lacions actuals i fer una petita ampliació d'uns 50 m2". Freixedes ha assegurat que l'obra que es farà a l'equipament serà "molt subtil, que respectarà al màxim l'edificació actual i en conservarà la façana", que és un tema que preocupava el consistori solsoní.

L'alcalde, David Rodríguez, ha explicat que el departament apressa l'Ajuntament per tal que la requalificació es materialitzi tan aviat com sigui possible per poder començar les obres de remodelació del parc de bombers, que són molt urgents. Per la seva banda, Freixedes ha assegurat que, tan bon punt la modificació sigui una realitat, es començarà l'actuació, i que ja hi ha plànols de la intervenció que cal dur a terme a l'equipament.