Comprar al petit comerç té premi. Durant el mes de juny Solsona torna a adherir-se a la campanya de dinamització comercial "Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir", en la qual prenen part 32 municipis catalans. Per primera vegada, la iniciativa, organitzada a la ciutat per la regidoria de Promoció Econòmica i l´Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, s´estén als establiments de fora del nucli antic i té la col·laboració de la Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC). De moment s´hi ha adherit més de 150 establiments, una xifra que és previst que augmenti al llarg d´aquesta setmana.

Durant el juny, les persones que comprin als establiments adherits, que s´identifiquen amb un rètol, rebran una butlleta que han d´omplir i dipositar dins l´urna present a cada comerç. D´aquesta manera entraran en el sorteig de sis premis que constaran de productes típics i serveis cedits per la trentena de poblacions participants i en el sorteig de cinc lots d´articles i serveis aportats pels establiments solsonins que hi col·laboren. En total, per tant, es lliuraran onze premis als consumidors. Així mateix, es premiarà un comerciants de Solsona amb un lot que ofereix enguany la Bisbal d´Empordà.

L´objectiu de la campanya "Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir" és promoure la dinamització del comerç de proximitat. Es considera que treballant-hi en xarxa arreu del territori es guanya força i se´n potencia el ressò mediàtic, a més de promocionar turísticament els municipis participants.

Una de les novetats d´aquesta edició a Solsona és la col·laboració de la UBIC, que oferirà un val de compra de 10 euros per gastar als comerços adherits per incloure als lots de productes de cadascun dels 32 municipis. El premi que aporta Solsona a les altres poblacions també consistirà en un dinar per a dues persones en un restaurant de la ciutat, una visita guiada per a dues persones i un lot de productes del territori. Enguany s´ha concentrat en un sol dia, el 5 de novembre, la cita en què els consumidors afortunats a la resta de poblacions podran gaudir del premi de Solsona.

El sorteig dels onze premis per als consumidors solsonins i el del comerciant adherit es realitzarà el dijous 7 de juliol a les onze del matí en directe per Solsona FM amb la col·laboració d´Amisol.

"Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir" és una campanya de la Xarxa de barris amb projectes i té el suport del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge. La setmana passada se´n va fer la presentació institucional a Barcelona amb la participació de la consellera, Meritxell Borràs.