Canviar les bombes de la piscina, millorar la teulada i els vestidors del camp de futbol, instal·lar nova ventilació al pavelló nou o millorar l'accés a les pistes de tennis són només alguns dels compromisos que l'equip de govern ha fet públics aquesta setmana en el pla de mandat de la legislatura.

A més de la reforma i renovació dels equipaments existents, també s'hi inclou la construcció de la nova zona esportiva de la Cabana del Catedràtic, en diverses fases, i del camp del futbol del Camp del Serra, que ja està en marxa.

Les obres que l'Ajuntament ha dut a terme durant aquest any o té previstes apareixen al document sota l'epígraf d'"una ciutat endreçada". S'hi relacionen 48 actuacions, algunes qualificades pel document d'"aparentment simbòliques", com la col·locació de baranes en alguns carrers pendents del nucli antic, i d'altres de més envergadura, com l'arranjament de trams de carrer, la urbanització o pavimentació d'altres, la construcció de cunetes als camins del vinyet i accions d'enjardinament o millora de parcs infantils.

La reforma i la renovació de l'enllumenat en molts indrets de la ciutat és un dels temes recurrents en aquest apartat. En aquest capítol s'hi relacionen, en total, 28 accions concretes i una vintena de més generals i dilatades en el temps, com millorar la neteja o potenciar el soterrament dels serveis aeris que tenen el seu desenvolupament previst per als 3 anys que resten de mandat.

El consistori divideix les seves accions en quatre àmbits generals, que són la bona governança, el desenvolupament del territori, la ciutat endreçada i la qualitat de vida. En l'apartat de la bona governança s'inclouen una quarantena de mesures encaminades a fer de l'Ajuntament solsoní una administració propera, transparent i eficient. Aquí hi apareixen accions destinades a donar compliment a la llei de transparència i a les normatives de pagament a proveïdors, entre d'altres, però també l'adscripció de regidors a cada barri o l'aprovació del mateix pla de mandat calendaritzat.

La millora de la qualitat de vida de les persones, la promoció del turisme i el comerç i l'estimulació del teixit empresarial són els conceptes que inclouen sota el paraigua de desenvolupament del territori, amb 60 eixos de treball.