Aquest dimarts a les cinc de la tarda començaran els partits de futbol sala que disputaran 13 equips de 3r fins a 6è de primària de totes les escoles de Solsona per inaugurar el nou camp de futbol condicionat al Camp del Serra. També hi participarà un equip mixt format per regidors de tots els grups municipals. És una actuació realitzada per l´Ajuntament arran d´una petició del Consell d´Infants i Adolescents.

El camp de joc, ubicat a l´àmbit inferior del Camp del Serra, té unes dimensions de futbol sala, de 40 per 20 metres, i les porteries són de tres per dos metres. Tot i això, també s´hi podrà jugar transversalment, ja que properament s´hi col·locaran quatre porteries més petites.

Les darreres setmanes la brigada municipal ha dut a terme una esplanació del terreny, ha adequat el camp amb una aportació i compactació de sauló i ha tancat el recinte amb uns 200 metres lineals de malla de simple torsió i una tanca de malla electrosoldada que es pot retirar durant la Fira de Sant Isidre per facilitar la col·locació de l´envelat del bestiar. Els pròxims dies aquesta obra es completarà amb la instal·lació de dos bancs a cada banda del camp.

Amb aquesta actuació es dóna resposta a una llarga reivindicació de la mainada solsonina, canalitzada a través del Consell d´Infants i Adolescents, de disposar d´un espai específic obert al centre de la ciutat per jugar a futbol. A la plaça del Camp l´Ajuntament va prohibir-hi aquesta pràctica fa cinc anys per evitar incidents, arran d´algunes queixes dels vianants per l´ús descontrolat de les pilotes.

Si bé aquests dies el camp ja ha estat utilitzat de forma improvisada, la inauguració s´ha programat per demà, dimarts, amb una sèrie de 14 partits de cinc de la tarda a vuit del vespre. S´hi han inscrit 13 equips de totes les escoles solsonines. Els petits jugaran durant la primer franja horària, fins a dos quarts de set, i els grans durant la segona. Cada equip podrà disputar dos partits amb nens i nenes d´altres centres escolars. Alguns regidors aprofitaran l´ocasió per posar a prova el seu estat de forma.