Els 100% estudiants de l'Alt Urgell i el 98,53% dels alumnes del Solsonès que han realitzat les proves de selectivitat les han aprovat i això els situa per sobre del percentatge d'aprovats en el total de Catalunya, que ha estat del 97,05%.En ambdós casos, a més, les qualificacions que han obtingut es troben igualment per sobre de la mitjana catalana, que és de 6,642 en la fase general.

En el cas de l'Alt Urgell, on s'han examinat i aprovat 55 estudiants, han obtingut una nota mitjana de 7,488 en les PAU i els estudiants del Solsonès tenen una qualificació mitjana de 7,034, també per sobre de la mitjana catalana. A més, els estudiants solsonins tenen la mitjana més alta de Catalunya pel que fa a la nota de l'expedient de batxillerat.

Els estudiants del Berguedà i del Moianès, en canvi, han quedat per sota de la mitjana tant pel que fa a percentatge d'alumnes aprovats com a les notes mitjanes obtingudes pels estudiants. Així, el 95,39% dels alumnes berguedans que s'hi presentaven han aprovat les PAU, amb una nota mitjana de 6,450, lleugerament per sota del valor mitjà. I pel que fa als alumnes del Moianès, han aprovat 25 dels 30 que es van examinar i això representa el 83,33%, i la seva nota mitjana és de 6,074.

Els estudiants del Bages, l'Anoia i la Cerdanya han aprovat en un percentatge superior al de la mitjana de Catalunya -100% a la Cerdanya, 98,34% a l'Anoia i 98,14 % al Bages-, mentre que les seves notes de selectivitat estan al mateix nivell que la resta del país en el cas dels estudiants de l'Anoia, amb un 6,635, i una mica per sota a les comarques del Bages, on obtenen 6,562 de mitjana, i la Cerdanya, amb un global de 6,540.

En aquesta convocatòria, la nota més alta ha estat un 9,80 i l'ha obtinguda una alumna de Tarragona ciutat. Pel que fa a la resta de demarcacions, les notes més altes de Barcelona i de Girona corresponen a un 9,70, obtingudes per cinc alumnes de Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat i Barcelona ciutat (2 estudiants); i un alumne de Girona capital, respectivament. A la demarcació de Lleida la nota més alta és un 9,50 i ha estat obtinguda per dos estudiants, una noia de l'institut de Tremp i un noi dels Jesuïtes Lleida-Claver.

La nota mitjana d'accés a la universitat, que es calcula segons el 60% de la nota de l'expedient de batxillerat i el 40% restant de la nota de la fase general de les PAU, ha quedat enguany en 7,057. Avui s'acaba el període de prematriculació i de petició de revisió d'exàmens, i el 12 de juliol al migdia es preveu que es coneguin les notes de tall de cada carrera.