El motorista que va morir aquest diumenge al vespre en un accident a la carretera C-26, al terme municipal de Navès, és un veí de Berga de 33 anys, Dídac R. A.

Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís de l'accident poc després de les 7 de la tarda. Per causes que es desconeixen, una motocicleta hauria sortit de la via i el conductor i únic ocupant del vehicle de dues rodes va resultar mort. Tan bon punt es va tenir del sinistre, s'han activat tres patrulles dels Mossos d'Esquadra, una dotació dels Bombers de la Generalitat, i dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques.

L'indret aproximat on va tenir lloc l'accident es correspondria amb una zona amb alguns revolts força pronunciats, a l'entorn de l'obaga de Can Feliu, segons han explicat alguns veïns. És una àrea situada a un parell de quilòmetres del nucli de Navès en direcció a Berga, sota el castell de Navès, i abans d'arribar al Forn d'Aiguadora, on ja hi ha hagut altres accidents, especialment de motoristes, segons ha apuntat l'alcalde de Navès, Josep Maria Casafont. Ho ha corroborat l'exalcalde d'aquesta població, Ramon Clotet, que ha explicat que durant la tarda ha estat testimoni del pas de les ambulàncies i bombers que s'han desplaçat fins al lloc dels fets al seu pas pel poble.

Tant Clotet com Casafont han explicat que d'un temps ençà és cada vegada més freqüent la circulació de motoristes per la carretera que comunica Solsona amb Berga, estreta, sinuosa i amb força revolts a partir de Navès i fins a la capital del Berguedà. «Temps enrere, el trànsit de motos a la comarca es concentrava especialment a la carretera de la Llosa», ha apuntat Casafont, «però ara també en circulen forces per la C-26», especialment els dissabtes i els diumenges.