El solsoní Marc Garcia, juntament amb un equip d'estudiants de l'Escola Superior d'Enginyeria Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa, van quedar entre els quatre grups finalistes del primer concurs que organitzaven la marca IKEA i la Universitat Politècnica de Catalunya.

Els joves van presentar un disseny per a la cuina anomenat Ankare. Es tracta d'una trona que incorpora un forat per tal d'encaixar-hi el plat juntament amb un mecanisme de bloqueig, que evita que aquest caigui amb els moviments del nen. Marc Garcia explica que "Ankare és un disseny molt simple que dóna resposta a un problema que IKEA no soluciona amb els productes actuals".

A més, afirma que "el disseny s'ha de poder apropar a tothom, tot i que la gent sovint el veu com un tema molt elitista. Ha de millorar la vida de les persones i IKEA ho aconsegueix: crea productes molt simples, amb costos reduïts i a l'abast de tothom".

El certamen, iniciativa de l'Escola d'Enginyeria de Terrassa i l'empresa sueca, pretenia fomentar la relació empresa-universitat. Les bases demanaven als estudiants que creessin productes innovadors relacionats amb la cuina sostenible o bé amb la protecció dels infants.

D'aquesta manera, des de l'empresa van poder conèixer quins nous conceptes proposaven els joves dissenyadors, i els estudiants tenien un contacte directe amb el món professional. De la trentena de propostes, només quatre van quedar finalistes.