El conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Antoni Comín, va ser l'encarregat de presidir els actes de festa major del matí d'ahir i va ser rebut a l'ajuntament pels trabucaires i els membres de la corporació, que el van acompanyar a la baixada d'autoritats. La plaça Major de Solsona es va tornar a omplir ahir de solsonins i visitants que volien gaudir dels darrers ballets tradicionals de la festa d'enguany. Tot i que l'Associació de Geganters estava alertada davant els possibles ruixats que s'havien anunciat, finalment, el sol va respectar tota la desfilada i el lluïment de la imatgeria solsonina.

La pujada dels elements folklòrics des de la catedral fins a la plaça Major es va fer al so del Pasdoble 1891, atribuït a Francesc Miró i Morera i recuperat gràcies a la investigació del músic solsoní Albert Fontelles. Ahir, les autoritats eclesiàstiques, representades pel bisbe Xavier Novell i el rector mossèn Lluís Tollar, sí que es van afegir a la comitiva de l'Ajuntament, i van presenciar els ballets des de l'entarimat de les autoritats, fet que va provocar que els regidors d'Alternativa per Solsona-CUP, que reivindiquen la separació de les celebracions religioses d'aquelles de caràcter popular, no s'hi asseguessin.

A l'acte de la plaça, l'alcalde va oferir un reconeixement, en forma de bust de la geganta jove, a Anna Segués, que ha estat pubilla de les comarques lleidatanes i quarta dama de Catalunya, i que el mes vinent serà rellevada en l'acte de proclamació de les noves pubilles i hereus de Catalunya. Posteriorment, el mateix conseller Comín i l'alcalde de la ciutat van ser els encarregats d'encendre la tronada que fa esclatar els mascles amb què es clouen els actes de la plaça Major.

A la tarda, la sisena edició del concurs de músics al carrer, que organitza Joventut Solsonina, va haver de ser traslladat de la seva ubicació habitual, a la plaça de Sant Pere, a les instal·lacions del club Sant Jordi, davant de l'amenaça de pluja. L'actuació de l'orquestra Maravella també va ser traslladada, en aquest cas, a la Sala Polivalent. Per contra, l'espectacle de l'il·lusionista solsoní Pere Rafart va romandre a l'indret on s'havia programat, la plaça de la Catedral, i va embadalir un nombrós públic familiar.