El PDC (antiga Convergència) del Solsonès es vincula a la demarcació de Lleida en la nova organització territorial del partit, mentre que l'actual Anoia quedarà repartida entre la zona Penedès (coincidint amb el límits de la futura vegueria) i la Catalunya Central. Igualada, els grups de pobles del sud de la comarca i la conca d'Òdena miren cap al Penedès. Calaf i el seu entorn cap a Manresa. El responsable de l'àrea de la Catalunya Central dels exconvergents serà una de les cares de la renovació, l'alcalde de Gironella, David Font, que presenta candidatura en solitari. Sobre la resta de càrrecs a triar per a cada comarca, els militants del PDC guarden un prudent sigil.

El Partit Demòcrata Català (PDC) es troba immers en el procés de primàries per escollir els càrrecs que lideraran la formació a cada comarca i també en els àmbits de regió/vegueria. Però abans de tancar la presentació de candidatures (que es fa avui), aquest cap de setmana, els associats del Solsonès i del nou àmbit del Penedès han votat en referèndum a quina de les vegueries volien pertànyer.

Les persones associades de l'agrupació del Solsonès van decidir per unanimitat que preferien romandre a la regió de Lleida, com fins ara. Marc Barbens, portaveu del partit a l'Ajuntament de Solsona i al Consell Comarcal del Solsonès ho argumenta dient que en no aplicar-se la llei de vegueries "el Solsonès depèn electoralment de la província de Lleida" i que el diputat provincial que correspon al partit judicial de Solsona va a la Diputació de Lleida. Per tant, "sembla més lògic mantenir la relació amb el territori que ens pertoca".

Pel que fa a candidatures, el president del Consell Comarcal del Berguedà i alcalde de Gironella, David Font, ha confirmat que es presentarà per presidir el Partit Demòcrata Català a la Catalunya Central, on fins ara CDC hi havia tingut l'exalcalde de Berga, Juli Gendrau. David Font ha explicat que la llista amb les persones que l'acompanyaran està pràcticament tancada, malgrat que no ha volgut avançar noms.

Tanmateix, el futur candidat ha explicat que la intenció és configurar una llista que reculli les sensibilitats presents al territori amb persones de totes les comarques. Previsiblement, la de David Font serà l'única candidatura que es presentarà a la Catalunya Central. Tot i això, el termini per entrar a la cursa pels càrrecs territorials del PDC finalitza avui a les 9 del vespre. Les eleccions primàries se celebraran el 30 de setembre i l'1 d'octubre.

El també president del Consell Comarcal del Berguedà ha decidit optar a la presidència del PDC a la Catalunya Central perquè confia en el projecte que representa el nou partit. A més, ha destacat tenir "absoluta confiança" en Marta Pascal i David Bonvehí.

Les primàries del PDC serviran també per renovar els responsables comarcals del partit. Amb el salt de David Font a la presidència de la Catalunya Central caldrà un nou president per a la comarca del Berguedà. El Bages també ha de rellevar David Bonvehí.