El biòleg especialista en arboricultura, jardineria i paisatge Josep Selga impartirà dilluns una jornada sobre arbrat urbà a l'ajuntament de Solsona. Les regidories de Medi Ambient i Parcs i Jardins i l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona organitzen una sessió al matí, de caràcter més tècnic, adreçada a personal tècnic municipal, representants de l'Administració i professionals que hi puguin estar interessats, i una xerrada a la tarda per al públic general.

«L'arbre en el disseny urbà» és el títol de l'acte matinal, de 10 del matí a 2 del migdia, a la sala cultural de l'ajuntament. Josep Selga defensa que els arbres treballen per restaurar l'equilibri ambiental i social dels municipis, barris i centres urbans, i contribueixen a les condicions que afavoreixen la millora de l'activitat econòmica.

Per contra, explica, l'arbrat urbà presenta conflictes per als quals sovint es demana solució als responsables dels serveis de manteniment sense ser conscients que les causes es troben en la planificació. «Només si coneixem com es desenvolupen les planificacions de l'arbrat i quines necessitats tenen, podrem fer-les compatibles amb les dels altres sistemes urbans», assenyala l'expert.

Amb un enfocament menys tècnic i per al conjunt de la ciutadania, Selga pronunciarà una xer-rada a la tarda titulada «Per què plantem arbres?», que també es farà a la sala cultural de l'ajuntament de 7 de la tarda a 9 del vespre. En aquest cas es compartiran preguntes sobre el paper dels arbres als carrers i places.

Una ciutat més verda i florida

La jornada s'emmarca en el projecte Viles Florides, al qual Solsona està adherida des del 2015. Aquest distintiu, promogut per la Confederació d'Horticultors Ornamentals de Catalunya, reivindica la riquesa natural i paisatgística de l'entorn públic i fomenta el respecte pels projectes d'enjardinament i ornamentació floral.