El flamant i roig cotxe del rei Carnestoltes en la seva entrada a Solsona i un cel blavíssim. «Car- Carnestoltes» és la fotografia guardonada amb el primer premi al 41è Concurs de Fotografia del Carnaval de Solsona, corresponent al 2016, que s'ha endut 250 euros i un trofeu i que, com marca la tradició del certamen, serà portada del tríptic del 2018.

El fotògraf afortunat és Agustín Padilla, del Club de Fotografia de Badia del Vallès. El certamen premia la tècnica i perícia fotogràfica i la significació carnavalera de la fotografia i és un concurs ja històric de la festa que organitza Resol Laboratori Fotogràfic amb la col·laboració de l'Associació de Festes del Carnaval de Solsona.

El segon premi, que són 150 euros i un trofeu, se l'endú Àngels López Agudo, de Sabadell i membre d'Afornir, l'Agrupació Fotogràfica de Montcada i Reixach. La seva imatge, amb el títol «El més petit de tots», plasma el perfil d'un dels bufons de Carnaval. I el tercer premi és per al solsoní Víctor Pisa Vilaseca, que rep 100 euros per la seva obra «Pipada!!», en què es veu un imponent capgròs. Paral·lelament, el premi Resol de 2016 ha quedat desert, però això significa que la xifra de 200 euros de premi queda de fons per a l'any que ve i s'acumula als 200 euros de rigor, apujant el valor del premi «a la millor fotografia del Comte de l'Assaltu» a 400 euros, indica Marià Jounou, de Resol Laboratori Fotogràfic.

Segons els organitzadors, al concurs van presentar-s'hi unes 50 fotografies de 16 autors de tot Catalunya. L'entrega de guardons va tenir lloc dissabte passat en la Nit de Bojos. Els premiats s'exposaran durant la setmana del Carnaval i la inauguració de la mostra està prevista dissabte 25 de febrer a càrrec del mata-ruc d'honor, a la sala d'actes de l'ajuntament de Solsona. Les fotografies hi seran exposades fins diumenge 5 de març. El jurat està format per membres de l'Associació de Festes del Carnaval i experts i aficionats a la fotografia.