Sant Llorenç de Morunys ha iniciat aquesta setmana els treballs de construcció d'un nou clavegueram al carrer Roureda, entre el carrer Vilamala i el carrer dels Emprius, amb la voluntat de resoldre una reiterada reclamació veïnal. «Quan es produeix una pluja de certa importància, el clavegueram actual no dóna a l'abast i fa sortir els residus pels baixos de les diferents edificacions», expliquen fonts de l'Ajuntament. Un problema amb el qual els veïns de la zona ja fa anys que es troben i que tot indica que finalment es resoldrà de manera definitiva.

Així, i després de diferents proves amb equips especialitzats per intentar solucionar el problema i que, segons fonts municipals, sempre havien tingut «pèssims» resultats, s'ha decidit fer un clavegueram de nova construcció.

«Era un problema amb què es trobaven els veïns i és una demanda que ara quedarà resolta», comenta a Regió7 l'alcalde de Sant Llorenç, Francesc Xavier Mas. Els treballs s'han realitzat ara perquè hi havia disponibilitat econòmica i coincidia amb la reforma del clavegueram, que s'ha dut a terme en d'altres punts del municipi que també resultaven conflictius i que causaven inundacions en alguns baixos i l'aixecament de tapes. «La xarxa és antiga i hi ha parts en què amb la pluja ens trobàvem que feia efecte embut», diu l'alcalde.

Al carrer Roureda, per fer el nou clavegueram s'hi col·locaran uns 110 metres lineals d'un tub de 40 centímetres de diàmetre. El cost de l'obra serà de 23.000 euros i es pagarà amb fons propis del consistori. L'Ajuntament de Sant Llorenç ha agraït en una nota als veïns «la paciència i la comprensió» que han mostrat davant d'aquesta problemàtica.

L'Ajuntament de Sant Llorenç explica que té la intenció de continuar «millorant» la xarxa de clavegueram que, en alguns punts, es trobava en un estat «molt precari». De moment, s'hauran resolt els punts més problemàtics de la xarxa, tot i que queden intervencions pendents que són previstes per a un futur pròxim. Per exemple, davant el portal de la Pietat i a la zona del bullidor.

Aprofitant l'obertura de la rasa, l'associació Font Llumà, que fa la gestió del servei d'aigua, aprofitarà per substituir el tub d'aigua que hi ha a tot el carrer Roureda, d'uns 180 metres lineals, i deixar una previsió per a la canalització de gas propà que s'està portant a terme.