06 de març de 2017
06.03.2017
40 Años
40 Años

El Carnaval de Solsona valora una edició molt concorreguda i mantindrà les novetats

L'organització destaca que cada cop són més les persones de fora la localitat que s'hi apropen

06.03.2017 | 11:16
El gegant boig de Solsona, en primer terme, ballant per Carnaval

El Carnaval de Solsona del 2017 no només ha estat molt concorregut, sinó que ha introduït novetats que han gaudit d'una «extraordinària» rebuda. N'estan convençuts a la junta de l'Associació de Festes de Carnaval, la presidenta de la qual, Àngels Guilanyà, fa una valoració «molt positiva» de l'edició d'enguany. L'èxit del canvi d'ubicació de l'arribada de comparses i del rei Carnestoltes, que va tenir lloc a la carretera de Torà, o la incorporació al programa de la Nit d'Assaig, el dissabte abans de l'esclat de la festa, fa preveure la continuïtat dels canvis de cara a l'any que ve.

En ambdues activitats s'hi van aplegar centenars de persones i, a més, es va aconseguir millorar la seguretat i la logística del primer contacte amb el rei Carnestoltes. Els últims anys la seva arribada s'havia fet per l'avinguda del Pont, «molt més estreta i que havia quedat petita», diu Guilanyà. Enguany la carretera de Torà i la plaça del Camp van convertir-se en un salsòdrom obert amb més gent que mai, però més ben situat, segons els organitzadors i d'acord també amb els agents de la Policia Local que hi eren.

«A més, el primer Quina ressaka! de diumenge de Carnaval a la tarda va tenir una elevada afluència de persones», assegura la presidenta de l'entitat organitzadora. I és que diumenge 26 les contradanses i la capta dels gegants no van ser, com acostumaven, les úniques activitats del programa carnavaler de tarda. S'hi va afegir una successió de partides de bingo on van sortejar-se objectes cedits pels comerços de Solsona. «Va tenir molt bona acollida i omple un horari en què fins ara no es feia res», indica Guilanyà.

Malgrat que el Carnaval és una festa de gresca que sovint s'allarga fins a altes hores de la matinada, «s'ha tancat sense cap tipus d'incident», destaca Àngels Guilanyà, que creu que aquest 2017 Solsona ha viscut un Carnaval rodó i «amb una molt bona participació, tant als actes de carrer com a les nits de concert a la Sala Polivalent», amb grups com Strombers, Oques Grasses, Séptimo A o Doctor Prats.

Entre els punts positius de l'última edició també hi ha l'acollida entre forts aplaudiments dels nans xics, que van estrenar-se dilluns passat durant les activitats del programa dedicades als solsonins més petits.

Cada vegada més visitants


Per a la presidenta de l'Associació de Festes, «cada vegada hi ha més gent de fora que ve a Solsona per Carnaval». Considera que ja n'hi ha hagut sempre els darrers anys, però que es manté a l'alça. Per tot plegat, Guilanyà fa una valoració positiva del programa d'actes i explica que els carrers estrets del nucli antic han bullit d'activitats cadascun dels set dies de la festa, que va tancar-se amb la despenjada del ruc dimecres passat.

Un cop plegades les bates i amb la tornada a la normalitat, però, la feina de l'associació que encapçala Guilanyà no s'atura. Quan s'hagin tancat els números d'aquesta edició de la festa, l'entitat té previst convocar els socis a una assemblea per explicar els comptes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema