Uns 300 alumnes d'ESO van aplegar-se ahir, dijous 16 de març, a l'Institut Francesc Ribalta per participar a les Proves Cangur 2017. Hi van participar 265 nois i noies de l'Institut Francesc Ribalta, però també una desena de l'Escola Arrels II de Solsona i 25 alumnes de 4t d'ESO de l'Institut Aubenç d'Oliana. Prèvisament, els alumnes han assistit a classes de preparació fora del seu horari lectiu.

És una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l´aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. A Catalunya, a les Balears, al País Valencià i a Andorra l´organització de la prova va a càrrec de la Societat Catalana de Matemàtiques, filial de l´Institut d´Estudis Catalans (IEC), en col·laboració amb totes les universitats catalanes i del departament d´Ensenyament de la Generalitat. Consisteix en una prova amb diferents reptes matemàtics, de dificultat creixent.

Les proves premien els alumnes amb millors puntuacions de cadascun dels nivells. En l'àmbit general, l'activitat acaba amb un acte solemne d'entrega de premis el 29 de maig al Teatre Poliorama de Barcelona. Fonts de l'Institut Francesc Ribalta expliquen que "la participació en aquesta prova pot ser una bona oportunitat per introduir a l'aula unes matemàtiques diferents de les habituals i treballar, de forma lúdica i innovadora, aspectes referents a les competències associades a la resolució de problemes".