El Grup de Natura del Solsonès ha anunciat aquesta setmana la posada en marxa de Biosol, que serà una xarxa de seguiment participatiu de la biodiversitat a la comarca. La intenció és posar la ciència a l'abast de tothom i alhora fomentar l'interès ciutadà per l'entorn. En aquest sentit, fonts de l'organització expliquen que s'hi promourà el voluntariat ambiental i el seguiment del patrimoni natural del Solsonès.

Aquesta secció del Centre d'Estudis Lacetans vol determinar les espècies i els hàbitats de més interès i establir-ne un calendari per fer-ne un seguiment. La presentació de la iniciativa es farà dissabte vinent, dia 25 de març, a partir de les 8 del vespre, a la Biblioteca Carles Morató de Solsona.

El projecte dóna continuïtat als estudis que s'han fet fins ara de l'estat poblacional de moltes espècies de flora i fauna, per exemple, de les amenaçades o de les que són bioindicadors o d'interès geogràfic. David Guixé, membre del grup, diu que es planteja com un procés participatiu obert a tothom, que permetrà conèixer millor la biodiversitat del Solsonès a tots aquells que s'hi interessin i que utilitzarà una metodologia assequible. Hi haurà sortides específiques i també es mantindran informats tots aquells que expressin la voluntat de formar-ne part. Els interessats poden inscriure's a gns@lacetans.org.