Solsona obre aquest dimarts el període de sol·licitud d’ajuts per a associacions i col·lectius culturals de Solsona d’aquest any. Les bases de la convocatòria es mantenen iguals que l’any passat i el termini de presentació de peticions es tancarà el proper 30 de maig. La regidoria de Cultura hi destina la mateixa dotació pressupostària de les darreres convocatòries, 8.000 euros.

Aquestes subvencions s’adrecen a entitats culturals sense ànim de lucre que tinguin el domicili social al municipi de Solsona i persones físiques que organitzin una activitat subvencionable. La Junta de Govern Local va acordar obrir la convocatòria per a l’exercici en curs el passat 6 de març.

L’objectiu d’aquesta línia d’ajuts és fomentar la iniciativa ciutadana en activitats de caire cultural, de caràcter tradicional o innovador, tot contribuint al seu finançament. La regidoria de Cultura constata, tal com s’especifica en les bases dels ajuts, que el teixit associatiu és el motor de la vitalitat social solsonina, motiu pel qual aposta per “continuar impulsant la vida associativa a través d’ajuts econòmics o infraestructurals, en forma de convenis o subvencions”.

L’any passat es va aprovar la concessió d’aquests ajuts a un total de divuit entitats, d’entre les quals quatre eren associacions de veïns que van organitzar festes de barri. La resta, van ser entitats o associacions a les quals es va aprovar adjudicar subvencions ordinàries o extraordinàries per a convocatòries concretes o per a millores en el desplegament de la seva activitat.

Les bases íntegres d’aquestes subvencions es poden consultar en línia a l’apartat de 'Documents' del web de l'Ajuntament de Solsona i al Portal de Transparència.