El govern de Solsona va defensar ahir la compra del Camp del Serra i, contra les crítiques de l'oposició, l'alcalde, David Rodríguez (ERC), va explicar que l'increment del preu ha estat necessari per tancar l'operació amb la Sareb i garantir que l'adquisió del terreny es fes lliure de càrregues.

Rodríguez va reivindicar la dificultat de la compra perquè hi participaven molts actors, entre els quals la Sareb, «amb qui no es pot parlar directament», i que fa servir una immobiliària, en aquest cas, Altamira Asset Management SA, com a intermediari. L'alcalde i el regidor d'Hisenda, Ramon Xandri, van al·legar que, si bé l'acord de compra al qual es va arribar al desembre era de 700.000 euros, l'import va pujar en 50.000 euros per les «desavinences» entre la Sareb i Altamira.

La Sareb va desaprovar que Camp del Serra Inversions SL es quedés 100.000 euros del cost, tal com aquests havien acordat amb Altamira. L'anomenat banc dolent «va exigir 900.000 euros a l'Ajuntament de Solsona, que, després d'un estira-i-arronsa, va quedar en 750.000», va dir Xandri. Finalment, els antics propietaris no n'han rebut cap part, sinó que la Sareb els ha condonat el deute de prop de 5 milions d'euros.

David Rodríguez va valorar ahir que s'hagi desencallat una operació «molt complexa», i «sense endeutar» l'ajuntament.

El regidor d'Hisenda va argumentar també que la intermediació d'advocats va haver-se de contractar perquè «eren els mateixos assessors que van tramitar el concurs registral» i «garantien que es fes la cancel·lació de les hipoteques». L'alcalde va assegurar que la contractació dels assessors «es condicionava a què prosperessin les negociacions» i que el contrari podria haver «encallat els tractes durant molts anys». Per a Rodríguez, la compra del Camp del Ser-ra, signada a final de mes, «és molt satisfactòria». Tant el batlle republicà com Ramon Xandri van qualificar de «molt bon preu» els 750.000 euros, fins i tot amb els 21.767 euros de la intermediació.

David Rodríguez va recordar que la primera oferta que va fer-se el mandat passat va ser de 500.000 euros amb Salvi Nofrarias com a regidor d'Hisenda. «Llavors ja crèiem que per sota dels 900.000 euros era una bona compra», va admetre. Rodríguez va mostrar-se orgullós de l'operació «no pensant en aquest mandat, sinó per a les futures generacions».

El batlle va negar rotundament la falta d'informació de què l'acusava l'oposició i va mostrar-se decebut amb les crítiques de la CUP, amb qui asseguren haver tingut «bona» sintonia. «Si es vol un partit honest, el primer pas és no dir falsedats», va etzibar Rodríguez.