Solsona ha fet una crida, aquesta setmana, per crear un receptari sense al·lèrgens de manera participativa. En el marc de la campanya de sensibilització sobre les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries «Al·lèrgicum, mengem sense barreres», el consistori pretén disposar d'un receptari en format digital, que es pugui consultar en línia. Per fer-ne una posterior compilació, s'ha demanat a tothom que tingui receptes sense al·lèrgens a compartir-les. El receptari es concep com una eina de consulta i noves idees culinàries per a la ciutadania que té algun tipus d'al·lèrgia o intolerància alimentària.

Els que hi vulguin participar, han de descarregar una fitxa del web www.allergicumsolsona.cat. Les receptes es poden enviar fins al 20 d'abril a allergicum@ajsolsona.cat, i se sortejarà un lot de llibres de receptes i alimentació saludable. Paral·lelament, es busca fer una actualització del cens del 2015 d'afectats per alguna al·lèrgia o intolerància. En aquest cas, se sortejarà un val de compra de 100 euros per productes alimentaris sense al·lèrgens i el llibre Jo també sóc al·lèrgic, de Núria Canturri.