La Policia Local de Solsona va engegar aquest dilluns una campanya de conscienciació per fer incidència a què es respectin els aparcaments reservats per a persones amb mobilitat reduïda, després que, segons informen fonts de l'Ajuntament, el col·lectiu d'afectats hagi denunciat les contínues dificultats i casos d'incivisme que troben a l'hora d'aparcar.

El cos policial solsoní afegeix així aquesta campanya de sensibilització als controls que ja fa rutinàriament de l'aparcament. L'objectiu, expliquen des del govern local, és «informar i conscienciar» perquè «es respectin les places d'estacionament reservades a persones amb discapacitat».

La Policia Local ha constatat, de fet, «la manca de civisme» d'alguns conductors que, per comoditat, «aparquen en aquests espais sense disposar de la targeta que permet fer-ho o, fins i tot, ho fan amb un distintiu que no és vàlid», exposen fonts de l'Ajuntament. La regidoria de Governació, encapçada per la regidora Isabel Roca, i la Policia Local han mantingut recentment una reunió amb ciutadans afectats que denuncien que conductors sense discapacitat ocupen aquestes places reservades, sobretot si a la zona no n'hi ha d'altres de lliures.

La problemàtica es repeteix amb freqüència en determinats punts del centre urbà, com al carrer de la Pujada del Castellvell a l'altura de l'Escola Municipal de Música, a la carretera de Manresa prop de l'escola Taekwondo Solsona, a l'aparcament de les Moreres i a l'inici de la carretera de Bassella a tocar de la rotonda del portal del Pont.

Multa de 200 euros

Fonts de la Policia Local recorden que estacionar en una plaça reservada per a persones amb discapacitat es sanciona «amb multes de 200 euros». La mateixa sanció s'aplica en cas d'utilitzar targetes d'altres titulars, no renovades o falsificades, una pràctica que també es duu a terme, segons han traslladat els ciutadans del col·lectiu amb mobilitat reduïda al consistori. El cos adverteix que pot dur a terme fotomultes.

Les targetes d'aparcament en cas de mobilitat reduïda, que s'han de col·locar en un lloc visible del parabrisa del vehicle, es tramiten a través de l'Ajuntament de Solsona, si són per a persones amb dificultats de mobilitat o de visió en un grau reconegut per la Generalitat de Catalunya.

Des de l'any 2003 i fins ara, el consistori n'ha expedit un total de 148 a Solsona, si bé d'aquestes n'hi ha moltes que ja no són vàlides, ja sigui per defunció del titular o bé perquè no s'ha seguit el procés de renovació.