30 de març de 2017
30.03.2017
40 Años
40 Años

El Consell del Solsonès culmina a Solsona la primera fase del procés participatiu

Els primers resultats de la iniciativa posen en l'accent en les demandes veïnals sobre territori, medi ambient i infraestructures

30.03.2017 | 12:25
Veïns d´Olius participant en una de les sessions participatives del Consell Comarcal del Solsonès

Avui, 30 de març, el Consell Comarcal convoca la ciutadania solsonina a una sessió informativa sobre el procés participatiu desenvolupat al Solsonès entre els mesos de novembre i gener. Serà a dos quarts de 9 del vespre al saló de les Homilies d´Organyà de la Biblioteca Carles Morató. Amb aquesta cita, l'ens culmina la ronda de visites realitzada a tots els municipis per tal de recollir les propostes i inquietuds dels ciutadans.

En aquesta primera fase del procés participatiu hi han intervingut fins ara 260 persones dels 14 municipis de la comarca menys Solsona, que durant l´any 2012 ja havia desenvolupat un procés participatiu, anomenat Solsona Co.

A la sessió d´aquest vespre, en primer lloc, s´explicaran els serveis que ofereix el Consell Comarcal del Solsonès i, a continuació, es farà una proposta d´encaix dels resultats obtinguts a les sessions participatives dels municipis amb les conclusions extretes del Solsona Co.

L´objectiu del procés participatiu impulsat pel Consell Comarcal és dissenyar una estratègia comarcal conjunta, basada en la cooperació i l´interès col·lectiu, amb una clara vocació inclusiva, per tal d´aconseguir una transformació positiva en el territori que permeti dinamitzar-lo socialment i econòmicament. Gràcies a la participació ciutadana, a dia d´avui, es disposa d´un primer esborrany que recull les sensibilitats, aportacions i propostes fetes fins al moment a cada municipi. Els punts amb més consens i, per tant, els que més interès desperten s´agrupen en els cinc eixos següents:

1. Territori, medi ambient i infraestructures
2. Desenvolupament econòmic, ocupació i cohesió social
3. Salut i serveis socials
4. Joventut
5. Educació

Properament, taules de treball

Per tal d´aprofundir qualitativament i col·lectivament en aquests eixos s´organitzaran taules de treball obertes a tothom, les dues primeres abans de l´estiu, i les tres restants durant el segon semestre de l´any. La primera taula de treball, "Territori, medi ambient i infraestructures", tindrà lloc el dilluns 24 d´abril a les vuit del vespre al Consell Comarcal, mentre que la segona, "Desenvolupament econòmic, ocupació i cohesió social", se celebrarà el dilluns 8 de maig a les vuit del vespre a la mateixa seu de l´ens.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema