02 de abril de 2017
02.04.2017

L'adjudicatari de la Mare de la Font farà una inversió de 276.840 euros en 2 anys

Barbens acusa la CUP «de fer política partidista» en el debat al ple de la moció sobre la mancomunitat

02.04.2017 | 00:31
Ple de Solsona, aquest divendres al vespre

Solsona va aprovar divendres per unanimitat l'adjudicació del servei de bar-restaurant del parc de la Mare de la Font a l'actual licitador, Roger Vilaginés. Al concurs no s'ha presentat cap més oferta. No obstant això, Ramon Xandri, regidor d'Hisenda, va explicar que la proposta amb què es farà la contractació definitiva és «econòmicament avantatjosa» i suposarà una inversió de 276.840 euros en un termini de dos anys. Segons l'estipulat, el contracte tindrà una durada de 15 anys.

«L'adjudicatari es compromet a l'import en inversions que preveu el concurs, de 180.577,85 euros més IVA, però afegeix millores per valor de 96.266,83», va remarcar Xandri. Les actuacions previstes inclouran la supressió de bar-reres arquitectòniques, la millora de l'entorn, façanes i paviment, el condicionament de la sala i d'un espai exterior amb taules, i la construcció d'un lavabo adaptat.

La sessió ordinària de març va començar amb tranquil·litat, però va pujar de to quan va ser l'hora de debatre la moció d'Alternativa per Solsona (ApS)-CUP en què se sol·licitava demanar a la Mancomunitat d'Abastament d'Aigua del Solsonès (MAAS) i a l'empresa Aigües del Cardener que se sotmetessin a una auditoria. La moció va aprovar-se amb els 9 vots favorables de la CUP i del govern d'ERC i PSC i amb els 3 vots contraris de CiU. Marc Barbens, portaveu del grup de CiU, va acusar la CUP de fer «política partidista» i va demanar-los que retiressin la proposta. Barbens va recordar que la mancomunitat ja va aprovar dimecres posar-se en mans de la Sindicatura de Comptes i l'Oficina Antifrau, i va acusar ApS-CUP de «fer el 'paripé» . El portaveu de la CUP, Òscar García, va recordar que la moció s'havia presentat amb anterioritat al ple de la mancomunitat, perquè hi havia «indicis suficients que poden generar dubtes sobre la gestió».


Línia per a autònoms

El ple va votar l'aprovació inicial de les noves bases d'incentius per al foment empresarial i l'ocupació. Enguany, la dotació pressupostària dels ajuts pujarà dels 25.000 als 40.000 euros. A més, hi haurà una línia específica per a projectes d'autoocupació, un dels acords del govern i el grup de CiU en l'aprovació dels pressupostos.

Entre altres qüestions, la regidora de Governació, Isabel Roca, va anunciar que el 18 d'abril s'activarà la pilona del portal del Pont. També, l'alcalde, David Rodríguez, va dir que el govern està satisfet del ritme d'execució del pla de mandat. Rodríguez no va retirar les declaracions sobre la CUP, fetes a la roda de premsa sobre el Camp del Serra i que el grup li havia sol·licitat que rectifiqués, sinó que va mantenir que la voluntat sempre ha estat entregar tota la informació possible a l'oposició.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook