Un concert gratuït de “Gossos per a menuts”, una dotzena de tallers infantils, zumba, un joc de pistes i la caminada popular del Centre Excursionista del Solsonès concentrats en un cap de setmana. El dissabte posterior a la Fira de Sant Isidre se celebra la segona edició del Solxicsona, un programa de propostes enterament gratuït obert als nens i nenes de totes les edats amb les seves les famílies. Ho organitzen la regidoria d’Acció Social, els Serveis Socials del Consell Comarcal i el Consell d’Infants de Solsona.

La principal novetat d’aquesta edició és la música en directe de “Gossos per a menuts”, un espectacle que vol ser un homenatge als seguidors de la formació manresana que s’han convertit en pares i mares i que desitgen anar de concert en família. Es tracta d’una proposta per al públic familiar per recordar els principals temes dels Gossos amb un repertori dinàmic que també inclou temes de l’últim disc de la banda, Zenit.

L’entrada és lliure, però cal recollir-ne la invitació. Estarà disponible a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament i a l’Oficina de Turisme del Solsonès a partir d’aquest divendres i fins al dia 18 i a taquilla a partir d’una hora abans de l’actuació.

Per a l’alcalde i responsable directe de la regidoria d’Acció Social, David Rodríguez, “l’objectiu del Solxicsona és que tots els infants tinguin accés a l’oferta lúdica”. D’aquí la gratuïtat de totes les activitats i que no hi hagi condicionants d’edat.

Un matí de tallers

El dissabte 20 tindrà lloc el gruix més important de propostes, la majoria a la Sala Polivalent. Durant tot el matí, de deu a una, hi haurà tallers de circ, feltre, postres, maquillatge artístic, elaboració de polseres de llana, un mural dels drets humans, una biblioteca mòbil, jocs gegants i inflables.

L’única activitat d’aquestes per a la qual cal inscriure’s amb antelació a causa de la limitació de places és la d’elaboració de postres, que es durà a terme de deu a dos quarts d’una al Casal Cívic Xavier Jounou. Se’n faran dos grups, un per a infants de 6 a 9 anys i un altre per als de 10 a 12. Les persones interessades han de reservar la plaça abans del dia 18 al migdia trucant al 973483234 o bé enviant un correu electrònic a solxicsona@gmail.com.

A la una del migdia hi ha programada una sessió de zumba a càrrec d’Espaigua oberta a totes les famílies amb ganes de ballar. A la tarda, el Solxicsona continuarà pels carrers del nucli antic amb un joc de pistes d’una hora de durada per grups de tres o quatre persones. El punt de sortida serà la Sala Polivalent a dos quarts de cinc. Finalment, el mateix dissabte tindrà lloc l’espectacle “Gossos per a menuts” de dos quarts de set a dos quarts de vuit a la Sala Polivalent.

Caminada amb servei de bus

Diumenge al matí el Solxicsona proposa participar a la caminada popular del Centre Excursionista, que ja arriba a la vint-i-quatrena edició. A fi d’adaptar-la a les possibilitats del públic infantil, hi haurà l’opció de tornar amb bus gratuït des del punt on s’esmorzarà, als vuit quilòmetres d’itinerari. La sortida serà a les vuit del matí de la plaça del Camp.

També teatre de la gent gran

Finalment, durant el mateix cap de setmana el grup de teatre de la gent gran de Solsona representa l’obra Criatures, basada en l’adaptació realitzada per T de Teatre. Se n’oferirà una funció el dissabte a les deu i diumenge a les set de la tarda al Teatre Comarcal en el marc de la Setmana de la Gent Gran. L’entrada val 5 euros.

Col·laboren en la segona edició del Solxicsona el Centre Excursionista del Solsonès, Amisol, la Diputació de Lleida, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Espaigua, el Servei d’Intervenció Socioeducativa del Solsonès, el Forn de Pa Camps, Mans i Mànigues, l’Associació Juvenil Comparsa El Mocós, Ares Espais Lúdics, la Biblioteca Carles Morató i el Patronat de Turisme del Solsonès.